PályázatainkEMVA
VP3-4.2.1-4.2.2-1-21
Élelmiszeripari üzemek fejlesztése
"Tojásfeldolgozó üzem technológiai korszerűsítése" 
Kedvezményezett neve: EcoMotive Élelmiszeripari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
A szerződött támogatás összege: 78.816.221 Ft
A támogatás mértéke: 50%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.11.30.
Támogatási kérelem azonosítója: 3295873094

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

  A projekt eredményeként jelentős technológiai megújuláson esünk át, mely egy átfogó, több évet lefedő fejlesztési koncepció része. Egyes elemei kapcsolhatóak a 2016-os VP-s élelmiszeripari pályázatunkhoz, szorosan kötődnek az ott kialakított technológiákhoz, más részeinek pedig a folyamatos fejlődés és technológiai korszerűsítés, vagyis a versenyképesség megtartása a mozgatórugója. Ezzel együtt fejlesztéseinket egyre inkább a környezettudatosság is meghatározza. Ezen elvek mentén szeretnénk végrehajtani egy átfogó technológiai korszerűsítést.

  A fejlesztés fő eleme egy új pasztőrgép és egy töltőgép, amelyek az új csomagolóanyagokkal (bag-in-box-okkal) együtt termékinnovációt valósítanak meg: hozzáadott tartósítószer és adalékanyagok nélkül is hosszabb eltarthatósági idővel tudjuk termékeinket értékesíteni. A laboreszközökkel NÉBIH regisztrált labort tudunk kialakítani. Saját hűtőfurgonokkal a szállítást tudjuk gyorsabban és költséghatékonyabban megoldani. Emellett fejlesztést hajtunk végre a raktározási és anyagmozgatási részlegünkön, elektromos targoncák és tárolóeszközök beszerzésével.  

A beruházásunkhoz az Európai Unió 50%-os EMVA-támogatást biztosított. 

További információk az Uniós agrárpolitikáról az alábbi linken találhatók: Mezőgazdaság és vidékfejlesztés

----------------------------------------------------------------------------------

infolokk ESZA

GINOP-5.3.17-21
"KKV kapacitásbővítő támogatási konstrukció" 
Kedvezményezett neve: EcoMotive Élelmiszeripari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
A szerződött támogatás összege: 24.372.348 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.11.30.
Támogatási kérelem azonosítója: 3314175374

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

  Az EcoMotive Kft. 15 éves fennállása alatt jelentős növekedést valósított meg, melynek köszönhetően az egyik meghatározó hazai szereplővé vált a feldolgozott tojástermékek piacán. Mivel jelentős a verseny, melyben külföldi gyártó és kereskedő cégek is részt vesznek, így a versenyképesség hosszútávon való fenntartása, a működés hatékonyságának folyamatos fejlesztése létfontosságú a cég hosszútávú eredményes gazdálkodása szempontjából. Éppen emiatt folyamatos fejlesztési kényszerben vagyunk, számos fejlesztésünk van jelenleg is tervben/folyamatban, amelyhez nem csak beruházási oldalról, de humán-erőforrás oldalról is növekedést kell végrehajtanunk az optimális működés fenntartása érdekében.

  A kapacitásbővítő pályázattal célunk a jelenlegi dolgozói létszám növelése, ezért a projekt keretében 8 fő felvételét tervezzük, mindenkit teljes, napi nyolc órás munkaidőben alkalmazva.

----------------------------------------------------------------------------------

infoblokk ERFA

GINOP-1.2.8-20
"A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása"
Kedvezményezett neve: EcoMotive Élelmiszeripari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe: Az EcoMotive Kft. versenyképességének növelése
A szerződött támogatás összege: 5.388.112 Ft (feltételesen visszatéríténdő)
A támogatás mértéke: maximum 70 %
A projekt befejezési dátuma: 2021.02.18.
A projekt azoosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01183

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

  A projekt során elsősorban az anyagmozgatás és az üzembiztonság terén szeretnénk fejlesztéseket végrehajtani, melyek a termelés gyorsaságát és biztosabb működését eredményezik. Beszerzésre kerül 1 db villás raklapemelő, 1 db mérleges raklapemelő, 2 db gyalogkíséretű targonca, valamint 2 db ollós emelő. Ezek a berendezések az alapanyag gyorsabb mozgatását teszik lehetővé, gyorsabb és hatékonyabb feladatellátást eredményezve. A munkaidő átszervezések kapcsán, a kevesebb munkaóra miatt rendkívül fontos, hogy bizonyos gyorsítani tudjuk a munkafolyamatokat, ezáltal rövidebb idő alatt tudjuk elvégezni a feladatokat. A fenti eszközök mindegyike ebben nyújt kiemelt segítséget. Az ollós emelő beszerzésével a munkakörülmények is javulnak, a gyorsabb feladatellátásnak köszönhetően kb 10%-os kapacitásbővítést is el tudunk érni vele. Másik csoportba az üzembiztonság berendezései tartoznak, úgy mint a szivattyúk és a higiéniai eszközök. A jelenlegi járvány is megerősítette azon felfogásunkat, hogy a higiéniára - főleg egy élelmiszeripari cégnél - mindig is kiemelt figyelmet kell fordítani. Ezek az eszközök ennek megerősítését szolgálják.

  A szivattyúk esetében beszerzésre kerül 2 db CIP szivattyú, 1 db héjhártya szivattyú és 1 db szennyvíz szivattyú. A CIP szivattyú egy tisztító-visszakeringető szivattyúként funkcionál, a lényege, hogy a tojáslé tárolására szolgáló tartályokat (1 m3-ös fém tartályokat) mentesíti a tojásszármazékoktól a különböző fertőtlenítőszerek segítségével, így azokban nem tudnak megtelepedni a baktériumok. A héjhártya szivattyú feladata az előmixer tartályból a tojáshéj darálék oldat továbbítása a héjhártya leválasztó ciklonba. A folyamat lényege, hogy a tojáshéj hártyát kiszűri a szennyvízből, ami így nem károsítja a környezetet (a hártya szennyvízbe jutása ugyanis az e.coli baktériumok megjelenését segítené elő). A szennyvíz szivattyú az egyik legfontosabb berendezés az üzembiztonság szempontjából, ugyanis ez továbbítja az üzemből származó nem kommunális szennyvizet a szennyvízmérő műszer és a városi szennyvízkezelő felé. Ennek működésképtelensége az üzem működésképtelenségét eredményezné. A magasnyomású mosóval az üzemi terület hatékonyabb tisztítását érjük el, melegvizes rendszerének köszönhetően hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és magasabb fertőtlenítő hatása van. A beléptető rendszer szerepe a COVID járvány miatt felértékelődött, beszerzése elsősorban a dolgozók védelmét szolgálja, A technológiai területre ugyanis csak ezen keresztülhaladva lehet majd bejutni. Az alkalmazottak védelme kiemelt fontosságú, a járvány üzembe jutása a teljes gyártás leállítását eredményezheti, ez pedig nem tenné lehetővé a jelenlegi létszám megtartását. A berendezés a jövőre nézve kiemelt fontosságú.

----------------------------------------------------------------------------------

infoblokk ERFA

GINOP-2.1.8-17
"A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén" 
Kedvezményezett neve: EcoMotive Élelmiszeripari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe: Hatékonyságnövelés az EcoMotive Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 6.446.482 Ft
A támogatás mértéke: 50%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.17.
A projekt azoosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02047

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

  A projekt során beszerzésre került egy nagy teljesítményű gyorsgőzfejlesztő berendezés, egy vegyszeradagoló szivattyú, és egy természetes légáramlású inkubátor. Első három berendezéssel lehetőségünk nyílik és a jelenlegi termékeink minőségének jelentős javítására, mivel a kazán által generált nagyobb gőznyomásnak és gőzmennyiségének köszönhetően lényegesen növekszik a termékek mikrobiológiai minősége, ezáltal hosszabb eltarthatóságot eredményez, valamint új termék előállításában játszanak közre. A porítás folyamatát pedig hatékonyabban végzi el, mivel alacsonyabb energiafelhasználás mellett tud nagyobb teljesítményt előállítani. Az inkubátornak köszönhetően egy új tevékenységgel tudjuk bővíteni a vállalkozást: eddig ugyanis laborvizsgálatok elvégzésére saját hatáskörben nem volt lehetőségünk, így az amúgy drága folyamatot saját magunk tudjuk elvégezni. A vizsgálatokat így alacsonyabb költségen, részletesebben és rövidebb időközönként tudjuk lefolytatni.

  Terveinek megvalósításához az EcoMotive Kft. 6.446.482 forintos európai uniós pályázati támogatást nyert.

  Az új gépeknek köszönhetően az eddigieknél jóval magasabb minőségű, egészséges élelmiszeralapanyagok előállítása valósul meg, valamint lehetőségünk nyílik a keverék termékek létrehozására is. Ezeknek az értéknövelt termékeknek köszönhetően növelni tudjuk a vállalkozás versenyképességét, új piaci szereplőket tudunk megcélozni, valamint a termékeket magasabb áron is lehet értékesíteni, így növelhetjük a vállalkozás bevételeit.

----------------------------------------------------------------------------------

infoblokk ERFA
GINOP-3.2.2-8-2-4-16
Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása
Kedvezményezett neve: EcoMotive Élelmiszeripari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe: Információs technológia-fejlesztés a hatékonyságnövelés érdekében
A szerződött támogatás összege:  3.292.612 Ft
A támogatás mértéke: 40%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00700

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztéssel társaságunk egy régebbi vállalatirányítási rendszerének cseréjét, illetve több új modul bevezetését szeretné végrehajtani. A programoknak köszönhetően javulni fog a vállalkozás hatékonysága, a feladatelvégzések, gyorsabb munkavégzés válik lehetővé, illetve felgyorsul a kommunikáció az ügyféllel, így egy ügyfélbarát szolgáltatás jön létre.
Az elektronikus értékesítés során a vásárlóknak lehetőségük lesz weboldalunkon leadni a rendelést, ami az árbevétel növekedésére is hatással lehet, mivel a rendeléseket nem csak a munkaidőben tudjuk felvenni, az értékesítési időszak is jelentősen kitágul. A projekttel helyben telepített eredményeként a jelenlegi vállalatirányítási rendszer komplett cseréje valósul meg. A vállalati szoftver bevezetésétől a működés hatékonyságának növelését, a meglévő folyamatoknak az optimalizálását, a menedzsment döntéseket támogató háttéradatok, elemzések javulását, összességében pedig a sikeres gazdálkodást jelentő versenyképesség növelését reméli a társaság.

 • Hitvallásunk

  "Jót, s jól. Ebben áll a nagy titok" - Kazinczy Ferenc

 • Vevőnk szerint

  "Az EcoMotive egy jó csapat, a termékei kiválóak. A legjobb választás, csak ajánlani tudom mindenkinek"

 • Minőségi alapanyagok

  Válogatott összetevőkből, kiváló termékek

 • Alapértékeink

  Innováció, lendület, hagyomány

Kapcsolat

hatvannégy
*- kötelező kitölteni